Blog

Časť 1: Počas celého roka má farmár výrobné náklady, a to najmä pri zbere a spracovaní po zbere. Cena kávy v Brazílii je stanovená na základe C-trhu, a to najmä…

Peaberry (alebo Moka) káva je jedinečný druh kávy, pretože jej čerešňa má vo vnútri len jedno zrnko, a preto je tvar tejto kávy ako hrášok a tak ju nazývame Peaberry!…

V tomto článku budeme hovoriť o profesionálovi nazývanom „Q-Grader“, čo robí v tejto profesii a ako sa stať Q-Graderom. Q-Grader je osoba, ktorá je kvalifikovaná hodnotiť kvalitu a chuť kávy,…

Brazíliu objavil Pedro Álvares Cabral 22. apríla 1500. Je však kontroverzné povedať, že krajina bola „objavená“, keď už v týchto oblastiach žili domorodci, takže Brazíliu v skutočnosti začali kolonizovať Portugalci…

Premýšľali ste niekedy odkiaľ pochádza káva, jej praženie a konzumácia? História kávy je nepresná, ale toto ovocie bolo prvýkrát pražené v Perzii. Arabi si udržali monopol na tento produkt až…

Fermentácia je v podstate chemická reakcia, je to zmena, ktorá nastane, keď zmiešate cukor a vodu – a kávové čerešne sú plné oboch. A tak sa tesne po zbere čerešní…

Existujú štyri hlavné druhy procesov spracovania kávy po zbere úrody. Najčastejšie spôsoby spracovania kávy: Washed, Natural, Fermented a Honey (často nazývaný aj „Pulped Natural Process“, ale Honey má vyššiu koncentráciu…

Zelená káva je káva, ktorá je k dostaniu hneď po zbere. Nie je to chuťovo podobné tomu, čo máte v pohári. Na získanie tejto nezameniteľnej chuti musia kávové zrná prejsť…

Po prvé, čo je praženie kávy? Praženie kávy je proces zahrievania a praženia kávových zŕn na ideálnu teplotu pre daný typ kávy. Tento proces prvýkrát zaznamenali v 16. storočí Arabi….

Cerrado Mineiro Káva z regiónu Cerrado Mineiro má intenzívny čas kvitnutia a rovnomerné dozrievanie v dôsledku dokonalých klimatických podmienok. Klimatické charakteristiky regiónu sú vo všeobecnosti horúce, vlhké letá a mierne…

Vždy, keď prechádzame akýmikoľvek profesijnými, finančnými, emocionálnymi alebo rodinnými problémami, nakoniec to ovplyvní náš výkon. Je to prirodzené. Keď však dlhodobo prechádzate niekoľkými rôznymi problémami, je zrejmé, že to výrazne…

Ponúkame osobný prístup. Sme kapacitne schopní dodať až dva kontajnery mesačne, napriek tomu predávame niekoľko kg zelenej kávy aj pre začínajúcich pražiarov, keď nemajú možnosť investovať do celého vreca. Počúvame…