Premýšľali ste niekedy odkiaľ pochádza káva, jej praženie a konzumácia? História kávy je nepresná, ale toto ovocie bolo prvýkrát pražené v Perzii. Arabi si udržali monopol na tento produkt až…
Fermentácia je v podstate chemická reakcia, je to zmena, ktorá nastane, keď zmiešate cukor a vodu – a kávové čerešne sú plné oboch. A tak sa tesne po zbere čerešní…
Existujú štyri hlavné druhy procesov spracovania kávy po zbere úrody. Najčastejšie spôsoby spracovania kávy: Washed, Natural, Fermented a Honey (často nazývaný aj „Pulped Natural Process“, ale Honey má vyššiu koncentráciu…
Zelená káva je káva, ktorá je k dostaniu hneď po zbere. Nie je to chuťovo podobné tomu, čo máte v pohári. Na získanie tejto nezameniteľnej chuti musia kávové zrná prejsť…
Po prvé, čo je praženie kávy? Praženie kávy je proces zahrievania a praženia kávových zŕn na ideálnu teplotu pre daný typ kávy. Tento proces prvýkrát zaznamenali v 16. storočí Arabi….
Cerrado Mineiro Káva z regiónu Cerrado Mineiro má intenzívny čas kvitnutia a rovnomerné dozrievanie v dôsledku dokonalých klimatických podmienok. Klimatické charakteristiky regiónu sú vo všeobecnosti horúce, vlhké letá a mierne…
Vždy, keď prechádzame akýmikoľvek profesijnými, finančnými, emocionálnymi alebo rodinnými problémami, nakoniec to ovplyvní náš výkon. Je to prirodzené. Keď však dlhodobo prechádzate niekoľkými rôznymi problémami, je zrejmé, že to výrazne…
Ponúkame osobný prístup. Sme kapacitne schopní dodať až dva kontajnery mesačne, napriek tomu predávame niekoľko kg zelenej kávy aj pre začínajúcich pražiarov, keď nemajú možnosť investovať do celého vreca. Počúvame…
Rozhodli sme sa poskytovať službu, ktorá skutočne pomáha našim zákazníkom. Riešiť logistiku je dnes časovo náročné a nákladné. Takže sme si dovolili ponúknuť kompletný servis na naše náklady. Naši zákazníci…
Rozhodnutie začať podnikať s kávou padlo začiatkom septembra 2020. Vtedy sme urobili prieskum trhu na Slovensku a okrem toho sme boli pozvaní na Veľvyslanectvo Brazílie v Bratislave pri príležitosti 100….