Káva Gesha alebo Geisha pochádza z Etiópie a bola identifikovaná v roku 1930. Po zbere semien v roku 1936 britským konzulom boli tieto semená kávy zasadené v Tanzánii a Kostarike….
Časť 1: Počas celého roka má farmár výrobné náklady, a to najmä pri zbere a spracovaní po zbere. Cena kávy v Brazílii je stanovená na základe C-trhu, a to najmä…
Peaberry (alebo Moka) káva je jedinečný druh kávy, pretože jej čerešňa má vo vnútri len jedno zrnko, a preto je tvar tejto kávy ako hrášok a tak ju nazývame Peaberry!…
Brazíliu objavil Pedro Álvares Cabral 22. apríla 1500. Je však kontroverzné povedať, že krajina bola „objavená“, keď už v týchto oblastiach žili domorodci, takže Brazíliu v skutočnosti začali kolonizovať Portugalci…
Premýšľali ste niekedy odkiaľ pochádza káva, jej praženie a konzumácia? História kávy je nepresná, ale toto ovocie bolo prvýkrát pražené v Perzii. Arabi si udržali monopol na tento produkt až…
Fermentácia je v podstate chemická reakcia, je to zmena, ktorá nastane, keď zmiešate cukor a vodu – a kávové čerešne sú plné oboch. A tak sa tesne po zbere čerešní…
Existujú štyri hlavné druhy procesov spracovania kávy po zbere úrody. Najčastejšie spôsoby spracovania kávy: Washed, Natural, Fermented a Honey (často nazývaný aj „Pulped Natural Process“, ale Honey má vyššiu koncentráciu…
Cerrado Mineiro Káva z regiónu Cerrado Mineiro má intenzívny čas kvitnutia a rovnomerné dozrievanie v dôsledku dokonalých klimatických podmienok. Klimatické charakteristiky regiónu sú vo všeobecnosti horúce, vlhké letá a mierne…
Vždy, keď prechádzame akýmikoľvek profesijnými, finančnými, emocionálnymi alebo rodinnými problémami, nakoniec to ovplyvní náš výkon. Je to prirodzené. Keď však dlhodobo prechádzate niekoľkými rôznymi problémami, je zrejmé, že to výrazne…