Farma

Fazenda Morada da Prata

Farmári:
Arnaldo Adams Ribeiro

Región:
Alta Mogiana, São Paulo

Nadmorská výška:
850 m. n. m. m.n.m.

Proces:
Fermented, Natural

Káva:
L26 Fine Cup, L37 Specialty, L34 Fermented, L45 Fermented, L58 Fermented, L64 Fermented and L63 Specialty

IMG_20230531_124209942_HDR
WhatsApp Image 2023-11-20 at 10.29.20 AM

Príbeh farmy:

V roku 1936 získal Plinio Adams Farmu Morada da Prata a viedol ju až do roku 1965. V roku 1968 Adélia (vdova po Plíniovi) odovzdala vedenie farmy svojej dcére Márii Helene.

V sedemdesiatych rokoch minulého storočia sa Morada da Prata etablovala pestovaním kávy, sójových bôbov a kukurice.

Nedávno, v roku 2010, prevzal farmu Arnaldo Adams Ribeiro Pinto, syn Marie Heleny, ktorý priniesol nový vzhľad a zameranie na výrobu výberových káv, ktoré získali ocenenia v súťažiach kvality.

Asi 150 hektárov farmy, z celkových 456 hektárov, sú krásne zachované pôvodné lesy, kde sa voľne pohybujú veľké zvieratá a typické druhy pre atlantické lesy, ktoré sú chránené pred vyhynutím. V bohatej, ílovitej pôde, prevažne červených a červeno/žltých latosoloch, sa pestuje 160 hektárov kávy a 45 hektárov cukrovej trstiny, ako aj pastviny a eukalypty.

Dokonalá pôda v kombinácii s najlepšími poľnohospodárskymi postupmi, ako je regeneračné poľnohospodárstvo a udržateľnosť, vedie k vynikajúcej kvalite kávy.

Regeneratívne / Konzervatívne poľnohospodárstvo

Od roku 2016 zlepšili hospodárenie s pôdou neustálym znižovaním používania chemikálií.

Produkujú organický kompost a vysádzajú stromy a iné rastliny, ktoré priťahujú prirodzených nepriateľov kávových škodcov.

Alta Mogiana región:

Región Alta Mogiana sa spája s kávou už viac ako 100 rokov. Nárast populácie prisťahovalcov, najmä Talianov, sprevádzal rozvoj pestovania kávy. Odvtedy sa región stal centrom kvalitnej kávy. Nachádza sa na severe štátu São Paulo. Náhorná plošina s horami v nadmorskej výške od 800 do 1 100 metrov je tradičným regiónom pre kávové plantáže. Priemerná mesačná teplota je 21 ºC v lete a 17 ºC v zime. Klimatické charakteristiky sú priaznivé pre pomalé a rovnomerné dozrievanie zŕn. Fazenda Morada da Prata sa nachádza v Batatais, na okraji pohoria s veľmi zvláštnou mikroklímou. Miestna mikroklíma je dosť špecifická. Nízka oblačnosť počas zimných rán robí tento horský okraj vlhkejším a chladnejším. Vzorec zrážok je dobrý, okolo 1 500 mm/rok.​