Naše kávové regióny

Cerrado Mineiro

Káva z regiónu Cerrado Mineiro má intenzívny čas kvitnutia a rovnomerné dozrievanie v dôsledku dokonalých klimatických podmienok.
Klimatické charakteristiky regiónu sú vo všeobecnosti horúce, vlhké letá a mierne až suché zimy. Ide o ideálny teplotný rozsah pre pestovanie odrôd Arabika.
Región Cerrado Mineiro sa nachádza na severozápade štátu Minas Gerais. Všetky mestá sa nachádzajú v nadmorskej výške nad 800 m. História kávy v regióne siaha do doby, keď producenti kávy v tradičných kávových regiónoch museli v minulosti hľadať nové lokality mimo oblasti výskytu mrazov.
Káva z regiónu Cerrado Mineiro je autentická a má intenzívne arómy siahajúce od karamelu po oriešky, s jemne citrusovou kyslosťou a dlhotrvajúcou čokoládovou príchuťou.

Caparaó

Tento región tvorí desať obcí v štáte Espirito Santo a šesť v štáte Minas Gerais.
V tomto regióne je množstvo malých výrobcov s vášňou pre nové experimenty s rôznymi druhmi spracovania káv, ktorí často vyhrávajú ceny v súťažiach a výstavách specialty káv.

Alta Mogiana

Región Alta Mogiana sa spája s kávou už viac ako 100 rokov. Nárast populácie vďaka prisťahovalcom, najmä Talianom, sprevádzal rozmach pestovania kávy. Odvtedy je región vždy centrom kvalitnej kávy.
Alta Mogiana sa nachádza na severe štátu São Paulo. Náhorná plošina s horami v nadmorskej výške od 900 do 1 000 metrov je tradičnou oblasťou pre kávové plantáže s priemernými mesačnými teplotami 21 ºC v lete a 17 ºC v zime.
Klimatické vlastnosti sú priaznivé pre pomalé a rovnomerné dozrievanie kávových zŕn.

Mantiqueira de Minas

Tento región sa nachádza v štáte Minas Gerais. Má terén priaznivý na produkciu specialty káv vďaka nadmorskej výške 900 až 1 500 metrov najmä vďaka klíme a veľmi úrodnej pôde. Je tu 25 samospráv a 8 095 producentov, z ktorých 82 % je malých. Na 57 000 obrábaných hektároch pôdy ročne vyprodukujú 1 370 000 vriec (60 kg) kávy.

Zdieľať