Káva Gesha alebo Geisha pochádza z Etiópie a bola identifikovaná v roku 1930. Po zbere semien v roku 1936 britským konzulom boli tieto semená kávy zasadené v Tanzánii a Kostarike. Odtiaľ sa pestovanie rozšírilo do Panamy, krajiny, kde bol objavený veľký potenciál tejto kávy. Gesha získala veľkú slávu v roku 2004; odvtedy je to jedna z najžiadanejších káv na svete!
Táto odroda umožňuje jej pestovanie v niekoľkých regiónoch, čo bolo pre brazílskych farmárov zaujímavé na testovanie – najmä tie s farmami vo vysokých nadmorských výškach a priaznivou klímou, ako napríklad v regióne Minas Gerais. Brazílski farmári v priebehu času investovali do pokročilých technológií a techník na zlepšenie výroby a zvýšenie kvality Geshe.
Úspech tejto kávy je spôsobený jej intenzívnou arómou so sladkou chuťou a kvetinovými tónmi, ako je jazmín, kávový kvet, ruže, čokoláda, med a dokonca aj čierny čaj. Fantastické je super krémové telo získané správnym procesom pestovania a praženia, ktoré zvýrazňuje jej krémovitosť a výsledkom je zamatové telo, ktoré poteší každého, kto ju ochutná.
Tieto vlastnosti odrážajú jej vysokú hodnotu a v súčasnosti sa vyváža do celého sveta v mikro lotoch. Jej výroba musí byť dôsledná a všetok zber sa musí vykonávať ručne, aby sa zabezpečila kvalita zŕn. Vyžaduje si tiež veľkú starostlivosť v procese spracovania a praženia. Produktivita je nízka, čo zvyšuje jej vzácnosť a konkurencieschopnosť na trhu.
Profil Geshe je nezameniteľný. Ak ste milovníkom kávy, jej zrná vám poskytnú jedinečný zmyslový zážitok.