Farma

Sítio Terra Branca & Terra Preta

Farmári:
Geovane Matos a Viviane

Región:
Alto Jequitiba – Caparao, Minas Gerais

Nadmorská výška:
1 100 m.n.m.

Proces:
Pulped Natural / Natural / Honey / Fermented

Káva:
Mascavo / Chocolate do Brasil / Papaya 90

Žena zbiera kávové plody na farme v Brazílií.
Zber zelenej kávy na farme v Brazílii

Príbeh farmy:

Príbeh týchto kávových fariem sa začal v roku 1820, keď babička, pani Mária, prišla do kraju Caparao, ktorý sa nachádza na hraniciach medzi brazílskymi štátmi Espírito Santo a Minas Gerais. Mária bola vdova s 12 deťmi. V tom čase sa v blízkom lese začal ručný výrub sekerou a kosákom, aby sa pripravila pôda na plantáže.

Na farme dlho chovala zvieratá ako ošípané a sliepky a zeleninu, čo bol v tom čase trend, a potom začala vysádzať semená kávy priamo na pôdu, keďže v tom čase nebola k dispozícii žiadna škôlka.

Farma sa odovzdávala z generácie na generáciu, až kým sa nedostala do rúk Geovane a Viviane. Nahradili staré plantáže novými kávovníkmi a v roku 2018 začali pracovať na výberových kávach, zlepšili procesy po zbere, začali vykonávať selektívny zber a investovali do procesov, ako je honey, black honey, fermentácia a pulped natural.

Pestujú kávové odrody ako Red Catuai, 2SN Yellow, Caturra, Arara, Cova 15 Yellow a 785 Yellow. Dnes sú hrdí na všetky ocenenia, ktoré dosiahli v rámci pokusov na mikrolotoch, ktoré boli zaslané na viaceré súťaže a výstavy.

Caparao región:

Región sa skladá z 10 obcí v štáte Espirito Santo a šiestich v štáte Minas Gerais. V tomto regióne je veľa malých výrobcov s vášňou pre nové experimenty s rôznymi druhmi spracovania káv, ktorí často vyhrávajú ceny v súťažiach a výstavách výberových káv.