Farma

Agricola Lagoa Torta

Farmári:
Antonio Francisquini Baptista

Región:
Cerrado Mineiro

Nadmorská výška:
910 m.n.m.

Proces:
Natural

Káva:
Fruta Doce II a Peaberry

Lagoa Torta

Príbeh farmy:

Pestované odrody: Red a Yellow Bourbon, Mundo Novo, Topázio, Catuaí.

Mesto: Araxá, Minas Gerais, rozloha: 300 hektárov

Pán Antonio Francisquini má 86 rokov, má niekoľko kávových fariem, celkovo 90 miliónov vysadených kávovníkov, je jedným z najväčších producentov kávy v Brazílii.

V normálnych rokoch sa jeho priemerná produkcia pohybuje okolo 500 až 700 tisíc 60 kg vriec zohľadňujúc všetky jeho farmy.
Mal niekoľko kávových fariem v štáte Parana, oblasť Brazílie smerujúca na juh, a práve teraz ich mení na farmy na sóju a kukuricu kvôli extrémne zložitým podmienkam na pestovanie kávy. V súčasnosti pestuje kávu v štátoch Minas Gerais a Bahia.

Keď bol mladý, bol pokladníkom v autobuse (ktorý zbieral lístky/peniaze v autobuse), potom sa stal vodičom autobusu a ďalej malým pestovateľom kávy, len s niekoľkými vysadenými kávovníkmi.

V súčasnosti je ikonou v kávovej kultúre vďaka svojim bohatým skúsenostiam, je známy ako kávový barón 21. storočia, ľudia v Brazílii ho volajú Kráľ kávy (v portugalčine: Rei do Café), vďaka jeho znalosti, produktivite a kvalite.

Cerrado Mineiro región:

Káva zo Cerrado Mineiro má intenzívnu dobu kvitnutia a rovnomerné dozrievanie v dôsledku dokonalých klimatických podmienok. Klimatické charakteristiky sú vo všeobecnosti horúce, vlhké letá a mierne až suché zimy. Ideálny teplotný rozsah pre pestovanie odrôd Arabica.

Región Cerrado Mineiro sa nachádza na severozápade štátu Minas Gerais. História kávy v regióne Cerrado Mineiro siaha do doby, keď producenti v tradičných kávových regiónoch museli v minulosti hľadať nové lokality mimo oblasti výskytu mrazov.

Autentická káva Cerrado Mineiro má intenzívne arómy siahajúce od karamelu po oriešky, s jemne citrusovou aciditou a dlhotrvajúcou čokoládovou príchuťou.

Reliéf: Náhorná plošina

Nadmorská výška: 900 až 1 200 m.n.m.

Pôda: Červený latosol