Už v 19. storočí vyrábal patriarcha João Ferreira Carneiro sladké fazule na úrodnej pôde Santo Antônio do Amparo, kde je teraz kávová plantáž Fazenda Guariroba. Jeho vášeň pre chute a arómy kávy sa preniesla cez päť generácií potomkov, až sa dostali k Homerovi Aguiarovi Paivovi. Homero získal časť storočnej Fazenda Cachoeira a s pomocou svojho brata Renata Paivu (agronóm) vybral tie najlepšie odrody kávy na udržanie pestovania, čím vznikla Fazenda Guariroba – pomenovaná na počesť krajiny matkiných starých rodičov.
Privilegovaný terroir a rozsiahle znalosti rodiny zaručujú dokonalosť pri výrobe výberových káv s jedinečnými vlastnosťami. Dnes, pod vedením Gabriela Lamouniera Vieiru a Elisy Paiva Lamounier, Fazenda Guariroba zastupuje brazílsku kávu na medzinárodnej úrovni. Pán Gabriel Lamounier Vieira je chemik a vo svojom chemickom laboratóriu vo Fazenda Guariroba analyzuje a experimentuje s novými procesmi fermentácie kávy. Prednáša aj ostatným farmárom o šírení svojich vedomostí a zvyšovaní všeobecnej produkcie výberových experimentálnych káv.
Fazenda Guariroba je uznávaná ako šampión súťaže Cup Of Excellence.
Zamilujte sa do jedinečnej chuti najoceňovanejšej kávy v Campo dos Vertentes (Minas Gerais).
Charateristika IPA Procesu:
Čerešne sa zbierajú selektívnym mechanickým zberom (iba čerešne nad 25° Brix – hladina cukru obsiahnutého v zrne). Čoskoro potom sa čerešne posielajú do čistiaceho procesu a namočia sa do vody na 1 hodinu s hydraulickým výberom, pričom sa oddelí zelená, zrelá a prezretá. Na začiatku sa čerešne fermentujú v karbonickej macerácii počas 48 hodín v tanku. Fermentované čerešne sa potom rozdrvia a umiestnia do druhej uhličitej macerácie na 72 hodín s roztokom mikroorganizmov z prvej fermentácie a vstrekovaním dusíka. Káva sa suší na slnku na afrických posteliach 30 dní, kým vlhkosť nedosiahne 11 %. Finálna stabilizácia vlhkosti prebieha v sklade po dobu najmenej 20 dní a potom sa káva nakoniec skladuje v grain-pro vreciach. Potom sa kávy cuppujú a usporiadajú do lotov.