Rodrigo, mladý chlap spolu so svojím otcom, pánom Cirom, a jeho bratom sa o farmu starajú sami. Pestujú odrody Catiguá, Yellow Bourbon, Red a Yellow Catuaí. Farma je nádherná a je o ňu neuveriteľne dobre postarané. Spoločne vytvárajú mikro a nano loty; na sušenie kávy používajú africké lôžka. Kávu uchovávajú v šupke, čo predlžuje a zvyšuje jej kvalitu. Na svojej farme majú medzi kávovníkmi Brachiariu (krmivo pre kravy), ktorá zúrodňuje pôdu a zároveň ju chráni pred vysychaním a eróziou, ničí háďatká (malý hmyz, ktorý žije v koreňoch kávovníka a požiera hnojivá), a keď je výsadba nová a mladá, tak blokuje vietor a chráni malé kávovníky. Tento spôsob produkcie následne zaisťuje vysokú kvalitu zŕn, ktorá je pre Rodriga a jeho rodinu prioritou.
Farma
Fazenda Chapadão
Farmári:
Ciro Sousa Alvarenga
Región:
Cerrado Mineiro
Nadmorská výška:
1 200 m.n.m.
Proces:
Natural
Káva:
Ipê do Cerrado a Menta Fresca


Príbeh farmy:
Cerrado Mineiro región:
Káva zo Cerrado Mineiro má intenzívnu dobu kvitnutia a rovnomerné dozrievanie v dôsledku dokonalých klimatických podmienok. Klimatické charakteristiky sú vo všeobecnosti horúce, vlhké letá a mierne až suché zimy. Ideálny teplotný rozsah pre pestovanie odrôd Arabica.
Región Cerrado Mineiro sa nachádza na severozápade štátu Minas Gerais. História kávy v regióne Cerrado Mineiro siaha do doby, keď producenti v tradičných kávových regiónoch museli v minulosti hľadať nové lokality mimo oblasti výskytu mrazov.
Autentická káva Cerrado Mineiro má intenzívne arómy siahajúce od karamelu po oriešky, s jemne citrusovou aciditou a dlhotrvajúcou čokoládovou príchuťou.Reliéf: Náhorná plošina
Nadmorská výška: 900 až 1 200 m.n.m.
Pôda: Červený latosol