História kávy v Brazílii

Premýšľali ste niekedy odkiaľ pochádza káva, jej praženie a konzumácia? História kávy je nepresná, ale toto ovocie bolo prvýkrát pražené v Perzii. Arabi si udržali monopol na tento produkt až…

Viac informácií

Fermentácia kávy

Fermentácia je v podstate chemická reakcia, je to zmena, ktorá nastane, keď zmiešate cukor a vodu – a kávové čerešne sú plné oboch. A tak sa tesne po zbere čerešní…

Viac informácií

Honey proces

Existujú štyri hlavné druhy procesov spracovania kávy po zbere úrody. Najčastejšie spôsoby spracovania kávy: Washed, Natural, Fermented a Honey (často nazývaný aj „Pulped Natural Process“, ale Honey má vyššiu koncentráciu…

Viac informácií

Praženie kávy

Po prvé, čo je praženie kávy? Praženie kávy je proces zahrievania a praženia kávových zŕn na ideálnu teplotu pre daný typ kávy. Tento proces prvýkrát zaznamenali v 16. storočí Arabi.…

Viac informácií

Naše kávové regióny

Cerrado Mineiro Káva z regiónu Cerrado Mineiro má intenzívny čas kvitnutia a rovnomerné dozrievanie v dôsledku dokonalých klimatických podmienok. Klimatické charakteristiky regiónu sú vo všeobecnosti horúce, vlhké letá a mierne…

Viac informácií

Ako začal KAVAZ BRAZIL?

Rozhodnutie začať podnikať s kávou padlo začiatkom septembra 2020. Vtedy sme urobili prieskum trhu na Slovensku a okrem toho sme boli pozvaní na Veľvyslanectvo Brazílie v Bratislave pri príležitosti 100.…

Viac informácií